Omgeving

Bosrijke omgeving

Onze Bed and Breakfast Avellano is gelegen in de mooiste straat van Helmond, in de wijk Stiphout. Binnen 5 (auto)minuten ben je in het centrum van Helmond. Binnen 15 minuten sta je midden in het centrum van Eindhoven. Het treinstation Brandevoort bevindt zich ook op 5 minuten.  

 

Aan de rand van de bossen is onze B&B een mooie uitval basis om te fietsen te wandelen. Ook is het fijn om na een dag hard werken een wandeling te maken of een rondje hard te lopen. 

 

 

Terrasjes in de tuin

Wil je eens een dagje lekker niets doen en heerlijk luieren? Dat kan in onze tuin met diverse zitjes. Er is altijd wel een plek waar je kunt zitten in de zon of schaduw. Je kunt relaxed zitten, zwemmen in de zwemvijver en zelfs heerlijk samen barbecuen in onze bosrijke tuin. 

Actief uitje op de fiets of te voet

Vanuit onze B&B wandel of fiets je zo de Stiphoutse bossen in, een natuurgebied van 525 ha. Midden in dit gebied liggen een tiental grotere en kleinere vennen. Er zijn diverse wandelingen uitgezet en via de fietsknooppunten zijn er prachtige fietstochten te maken. Onze B&B is gelegen aan de LF 13 route dus ook op je meerdaagse fietstocht kun je bij ons overnachten. 

Heerlijk wandelen en fietsen kan ook op de Strabrechtse Heide die op ongeveer 10 km ligt. 

 

Uiteraard zijn er ook diverse fietsroutes in de omgeving van Helmond die ook aansluiten op de landelijke fietsroutes.

 

Uit eten in de buurt

Uit eten in de buurt? Hiervoor zijn in Stiphout diverse mogelijkheden: 

Italiaanse restaurant Dolce & Gusto Ristorante
Chinees restaurant New Garden 
Eetcafé de Pastoor

Restaurant Echt lekker
Cafetaria Stippunt

 

Op 10 minuten afstand vind je ook het geweldige Restaurant Nastrium, en zelfs een en twee sterrenrestaurant DeRozari en Restaurant de Lindehof in Nuenen. In het centrum van Helmond vind je nog veel meer eetgelegenheden.