
Hieronder vind je recepten om te barbecuen met onze Joe barbecue of onze keramische barbecue van Primo grill. Je kunt deze recepten gebruiken als leidraad om de barbecue te gebruiken. We hebben ook een aantal waarbij je low en slow gaat barbecuen. Trek hier dus een hele middag voor uit. Leuk voor een lazy zaterdagmiddag.....
Een gebruiksaanwijzing van Joe is aanwezig bij ons. Je mag zelf je ingrediënten meebrengen
Natuurlijk verzorgen wij ook graag de boodschappen voor je. We hebben een barbecue pakket samengesteld waarbij wij de boodschappen voor onze rekening nemen. De kosten van dit pakket bedragen 20 euro p.p
Bestellen kan tot minimaal 1 dag vooraf. Betalen dmv een tikkie bij de bestelling.
Het gebruik van de barbecue's inclusief hout bedraagt 15,00 per keer.
Flammkuchen
Ingrediënten: (8 personen)
2 kleine bodems
70 gram crème fraîche
70 gram zure room
120 gr gerookte spekblokjes
100 gr rode uien gesneden
60 gram geraspte kaas
100 gram bosui
Kruiden
Bereiding:
· Maak de crème door de crème fraîche met de zure room en kruiden peper naar smaak toe te voegen.
· Snijd de bosui in fijne ringen en was deze en laat goed uitlekken.
· Snijd de rode ui in fijne halve ringen
· Meng de crème fraiche en de zure room goed.
· Smeer een dun laagje crème op de bodem.
· Verdeel de ingrediënten gelijk over de bodem maar zorg dat het niet te vol ligt.
· Bak ze circa 5 minuten op de BBQ op de voorverwarmde pizzasteen. Zorg dat de BBQ goed heet is 220 gr
Champignons met kruidenkaas
Ingrediënten (8 personen)
20 middelgrote champignons
kruidenkaas
ontbijtspek lange reepjes
Bereiding:
· Veeg de champignons schoon met een borsteltje of keukenpapier
· Haal de steeltjes uit de champignons
· Vul ze met kruidenkaas
· Wikkel er een reepje ontbijtspek omheen
· Grill ze op de bbq tot ze mooi bruin zijn. Hoeft niet zo erg lang
Picanha of staartstuk op de BBQ
Ingrediënten: (8 personen)
1 staartstuk
favoriete rub
zeezout / peper
Bereiding:
· Verwarm de hoofdkamer tot 150°C.
· Bestrooi flink het vlees met de rub.
· Snijd het vlees op de vetkant in.
· Plaats een opvangbak onder het rooster en bewaar het restvocht voor de saus.
· Gebruik eventueel wat rookhout, (een kopje rookhout half uurtje in water) na een half uur op de hete kolen schudden.
· Vlees op de barbecue leggen met de vetrand naar boven en laat het vlees langzaam garen aan de linkse zijde tot een kerntemperatuur van 47°C.
· Braad het vlees nog kort aan beide zijde aan tot een kerntemperatuur van 54°C graden is bereikt.
. Leg daarvoor het vlees naar de rechterzijde, dus dichter bij het vuur. Je vlees is nu medium.
· Laat het vlees vervolgens 5 minuten in aluminiumfolie rusten.
· Vlees vlak voor het serveren trancheren.
Tomaatjes op de bbq
Ingrediënten: (8 personen)
8 tomaatjes
1 teentje knoflook
1 takje rozemarijn
½ rode ui
zout en peper
olijfolie
poedersuiker
Bereiding:
· Snijd de knoflook in grove stukken
· Rits de blaadjes van de takjes van de rozemarijn en snipper heel fijn
· Snipper de rode ui
· Leg de tomaatjes in een aluminium schaaltje
· Voeg de knoflook en de ui toe.
· Schenk er wat olijfolie over.
· Strooi er wat poedersuiker over
· Grill op de barbecue tot ze zacht worden.
Groentenmix van de BBQ op bakplaat
Ingrediënten: 8 personen
1 aubergine
1 rode paprika
1 prei
1 courgette
Italiaanse kruiden
Bereiding:
· Snijd alle groenten in grove stukken.
· Meng er Italiaanse kruiden door.
· Grill op een bakplaat
Aardappel met roomkaas
Ingrediënten: (8 personen)
4 grote aardappels
100 gram roomkaas
diverse verse kruiden o.a. bieslook, peterselie, tijm
Bereiding:
De aardappel schoon maken (niet schillen)
Even 10 minuten koken in water. (kan ook op Joe’s bbq)
De aardappel insnijden en inpakken in aluminiumfolie.
Op de barbecue leggen en laten garen.
Intussen een mooi mengsel maken van roomkaas met verse kruiden.
Als de aardappel gaar is het aluminiumfolie open vouwen en in de inkeping een schepje roomkaas scheppen.
Aardbeien met mascarpone
Ingrediënten: ( 8 personen)
300 gram aardbeien
fraise de bois likeur
250 gram mascarpone
1 eetlepel vanillesuiker
poedersuiker naar smaak
Bereiding:
· Halveer de aardbeien
· Gril ze kort in een schaaltje en blus af met fraise de bois likeur
· Leg de aardbeien op een schaal
· Meng de mascarpone met de vanillesuiker en de poedersuiker naar smaak en bewaar in de koelkast tot serveren.
. Haal wat ijs bij Il Circo en geniet…
S’mores skillet met salted caramel (marshmallows)
Ingrediënten: (5-6 personen)
100 gram suiker
2 eetlepels water
100 ml kookroom
2 eetlepels boter
2 ½ theelepel gerookt zout
200 gram chocolade callets
4 eetlepels bourbon
300 gram marshmallows
4 eetlepels geroosterde hazelnoten
16 digestieve volkorenkoekjes
Bereiding:
· Bereid een bbq voor op indirect grillen en verhit tot een temperatuur van 240 C.
· Maak eerst de gerookte zoute karamelsaus door suiker en water op een zeer laag vuur langzaam te laten smelten.
· Niet roeren om kristalvorming te voorkomen.
· Verhit de gesmolten suiker net zo lang totdat deze goud begint te kleuren.
· Verhit in een andere pan ondertussen de kookroom en voeg deze aan de karamel toe.
. Roer als laatste de boter en het gerookte zout door de karamelsaus.
· Verdeel de chocoladecallets over de bodem van een gietijzeren pan.
· Bedruppel met de bourbon en bedek met de marshmallows.
· Zet de gietijzeren pan in de barbecue op indirect
. Bak totdat de chocolade gesmolten is en de marshmallows goudbruin zijn geworden.
. Besprenkel met de gerookte zoute karamelsaus en de hazelnoten en serveer met volkoren koekjes om te dippen.