Joe low en slow recepten.

Hieronder vind je de recepten voor een lazy zaterdag met onze Joe. De gerechten hebben een langere bereidingstijd nodig.

Langzaam garen op Oklahoma Joe BBQ is een belevenis op zich. De recepten zijn ook te bereiden of onze Keramische Primo grill.    

 

Gerookte zalm

 

Ingrediënten

zalmfilet op de huid 1-2 kg

grof zeezout

bruine suiker

3 tenen knoflook

 

Bereiding

·      Los 90 gram zeezout op in 2 liter water.

.      Pers de knoflook uit als het zout is opgelost,en voeg 65 gram bruine basterdsuiker toe en los alles op. 

·      Leg de zalm in het water en laat 2 uur staan in de koelkast.

·      Spoel de zalm af, dep ‘m droog met tissues en laat nog eens 2 uur in de koelkast staan.

·      Rook de zalm in 3-4 uur gaar bij 90 graden Celcius.

Extra

·      Voeg in water ingelegde houtsnippers van het wishkeyvat van Jack Daniels toe aan het vuur.

 

 

Varkensnek

 

Ingrediënten     

varkensnek/schouder aan één stuk ca 2-2,5 kg

potje rode pesto 200-300 gram

zwarte peper

zeezout

4 tenen knoflook in schijfjes

verse kruiden (munt, dille,rozemarijn, salie, basilicum)

 

Bereiding

·      Maak met mespuntjes steken in het vlees en doe daar een schijfje knoflook in. 

·      Besprenkel het vlees met zeezout en zwarte peper (naar smaak) en smeer het vlees in met rode pesto.

·      Snijd de verschillende kruiden fijn en pak het vlees hier in.

·      Stook de smoker naar een temperatuur van 100-110 graden

.      Leg het stuk vlees in een braadslee (niet te hoog) of op een ovenplaat in de smoker. 

·      Rook het vlees in 4,5 uur gaar.

·      Snijd het vlees in plakken.

 

 

 

Ribeye

 

Ingrediënten

stuk ribeye van ongeveer 3 kg

grove peper (uit de molen)

zeezout

olijfolie

 

Bereiding

·      Snijd de ribeye in plakken van ongeveer 4 cm dik (gelijkmatig snijden). 

·      Heel licht in olieën met olijfolie en bestrooien met peper en zout.

·      Op heet houtskool (direct vuur) ongeveer 3 minuten grillen zodat je mooie strepen van het rooster in het vlees ziet, tot dat de ribeye is dichtgeschroeid (hij blijft niet meer kleven aan het rooster).

·      Vervolgens 1- 2 uur indirect barbecueën, waarbij de kerntemperatuur van ongeveer 55 graden bereikt moet worden (niet hoger!).

·      Van de grill halen en 5-10 min afgedekt laten staan en vervolgens trancheren.

·      Naar wens kan de ribeye tijdens het garen worden ingesmeerd met Stubb’s Beef Marinade!

 

 

 

Mother’s Meatloaf

 

Ingrediënten

2 kg rundergehakt

400 gram tomaten

1 groene paprika

4-5 sjalotten

4-5 tenen knoflook

5 plakken wit brood (in kruimels)

200 ml ketchup

tabasco (2-3 scheutjes)

4 eieren

200 ml ketchup

50-75 gram bruine suiker

 

Bereiding:

·      Alle ingrediënten fijnsnijden en bij elkaar in een schaal doen en goed mengen/kneden. 

·      Leg het in de vorm van een brood op een bakplaat en laat 3,5-4 uur garen bij een temperatuur van 110 graden. 

·      Roer 200 ml ketchup en de bruine suiker door elkaar en smeer op het gehakt. 

·      Laat het nog eens 30-45 min garen bij dezelfde temperatuur!

·      Serveren met Stubb’s Original BBQ sauce of Stubb’s Sweet Heat BBQ sauce (pikant)

 

 

Kip op bierblik

 

Ingrediënten

Kleine maïskip

Blikje bier, halve liter

Theelepel venkelzaad

Theelepel komijnzaad

1 eetlepel chilipoeder

1 theelepel paprikapoeder

2 theelepels bruine suiker

Theelepel chilipoeder

Zeezout / zwarte peper

Olijfolie

 

Bereiding

 

·      Meng de ingrediënten en voeg olijfolie toe, totdat het een pasta wordt. 

·      Smeer de kip rondom in met de pasta. 

·      Neem een aantal grote slokken bier uit het blik en zet de kip op het blik. 

·      Rook de kip in 3-4 uur gaar bij 110 graden Celcius.

 

 

 

Bacon kippendijen

Ingrediënten

kippendijen

bacon (lange plakjes)

muntblaadjes

rub naar smaak

olijfolie

 

Bereiding

·      Neem de kippendij en leg er 2 a drie muntblaadjes op en wikkel er een plakje bacon om 

·      Smeer de kipfilet in met de rub (naar smaak). 

·      Stook de barbecue naar 180 graden en leg de kippendijen er 15-20  minuten op.

·      Gaar tot een kerntemperatuur van 70 graden.

·      Smeer deze dan in met uw favoriete BBQ saus en laat het nog 5 minuten nagaren